DARS odgodio otvaranje ponuda za Karavanke

Bez autora
Feb 02 2011

Slovensko Društvo za autoceste (DARS) ponovno je pomaknuo otvaranje ponuda za odabir izvođača videonadzora i automatske detekcije prometa u tunelu Karavanke, ovaj put na 9. veljače, a uvjeti natječaja se zaoštravaju. Upućeni tvrde da će DARS najvjerojatnije poništiti natječaj koji se temelji na austrijskim standardima, a izvođač pri izvođenju radova mora ispuniti i sve slovenske propise. Jedan od najneobičnijih uvjeta jest da ponuđač mora dokazati osposobljenost izvedenim istovrsnim projektima u tunelima na autocestama i brzim cestama. Stručnjaci upozoravaju da su videonadzor i detekcija prometa u dvosmjernom tunelu s jednom cijevi mnogo zahtjevniji.

DARS odgodio otvaranje ponuda za KaravankeSlovensko Društvo za autoceste (DARS) ponovno je pomaknuo otvaranje ponuda za odabir izvođača videonadzora i automatske detekcije prometa u tunelu Karavanke, ovaj put na 9. veljače, a uvjeti natječaja se zaoštravaju.

Upućeni tvrde da će DARS najvjerojatnije poništiti natječaj koji se temelji na austrijskim standardima, a izvođač pri izvođenju radova mora ispuniti i sve slovenske propise.

Jedan od najneobičnijih uvjeta jest da ponuđač mora dokazati osposobljenost izvedenim istovrsnim projektima u tunelima na autocestama i brzim cestama. Stručnjaci upozoravaju da su videonadzor i detekcija prometa u dvosmjernom tunelu s jednom cijevi mnogo zahtjevniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik